hannakaisalahde

Jännittävä kaupunginjohtajavaali Kouvolassa

Seurasin mielenkiinnolla 13.3  Kouvolan kaupunginjohtajan valintaa netistä. En muista että ikinä yksikään naapurikaupungin valtuustonkokous olisi ollut niin jännittävä. Koin että Kouvolan valtuusto sinetöi valinnallaan koko Kymenlaakson maakunnan kehittämissuunnan. Mielestäni valinta osui nappiin.

Sen lisäksi, että on hienoa että kouvolalaiset uskalsivat heittää korkkarit lasikatosta läpi ja valita kymppikerhoon (kymmenen suurimman kaupungin joukkoon) verrattain nuoren naisjohtajan, niin Marita Toikka oli ykkössuosikkini myös siksi, että minulla on ollut ilo toimia poliittisena luottamushenkilönä hänen rinnallaan niin Joutsenossa, kuin Imatrallakin. Kaikki varmasti tietävät, että Etelä-Karjalan maakunnassa on tehty isoja rakenteellisia ja hallinnollisia uudistuksia etupainotteisesti. Siellä on rakennettu hyvissä ajoin maakunnallinen Eksote, eli sosiaali- ja terveyspiiri. Imatra lähti Eksoten täysjäseneksi vasta tällä valtuustokaudella ja minulla oli ilo toimia valtuustoryhmän puheenjohtajana tuossa hallinnollisessa hankkeessa, missä yhtä aikaa valmisteltiin Imatran Eksote integraatio ja rakennettiin uusi Imatra kuntaan jäljelle jääneistä palvelu- ja hallintokokonaisuuksista. Oma luottoni nykyisenä kotkalaisena siihen, että Marita Toikka osaa hoitaa maakunnallisia ja hallinnollisia uudistuksia ensiluokkaisesti maakunnan etu kirkkaana mielessä on sata prosenttinen. Minua ei pelota hypätä hänen vetämäänsä maakuntajunaan.

Omaa ylpeyttäni Imatralla tehdyistä asioista ja niiden korostamisesta kotkalaisessa kuntavaalikampanjassa on matkan varrella myös moitittu tai vähintään kyseenalaistettu yhtä paljon kuin kehuttukin. Ylen Vaaligalleriassa puhun ”Imatran-puolueesta” ja toimintatavoista, joita haluaisin tuoda sieltä mukanani Kotkaliseen päätöksentekoon. Huomasin tänään Kouvolan Sanomien lehtihaastattelussa, että Marita Toikka käyttää samaa retoriikkaa.  Tässä suora lainaus päivän Kouvolan Sanomista:  ”Toikan mukaan Imatralla on löydetty kaupungin kehittämiseen yhteinen tahto.- Imatralla puhutaan Imatra-puolueesta. Kouvolalaisten tulisi löytää sama asenne. Kaupunkilaisten pitää olla ylpeitä Kouvolasta."  Tässä mielestäni on se kaiken hyvän alkulähde. Se on omassa asenteessa. Jos suhtaudumme itseemme, identiteettiimme ja omaan kaupunkiimme, tai seutukuntaan negatiivisesti, se heijastuu myös päätöksentekoon. Jos uskomme, että pystymme ja olemme hyviä, me todennäköisesti pystymme ja olemme hyviä. Jos se toimi Imatralla, miksei toimisi Kotkassa, Kouvolassa ja koko maakunnassa? Imatralla ”myö-henki” poiki sen, että pitkään kuralla ollut talous saatiin tasapainoon, imagomme nousi ja elinkeinoelämä ja matkailu vahvistuivat. Minusta on aiheellista olla myös ylpeä siitä, että olen saanut olla toteuttamassa tällaisia uudistuksia sillä kokemuksella, että ne voivat onnistua ja olen valmis antamaan tämän kaiken kokemukseni myös kotkalaisten käyttöön, mikäli niin halutaan.

Meidän tehtävämme on luoda vahva, imagollisesti positiivinen ja uusia asukkaita, mutta myös yrityksiä kiinnostava, elinvoimainen maakunta. Meidän on tehtävä se vahvat peruskunnat edellä, mutta yhteistyöllä ja positiivisella asenteella. Nurkkakuntaisuus ja vastakkainasettelu eivät ole hyvää hallintoa. Niistä on päästävä eroon, jotta voidaan keskittyä uuden luomiseen.

Hanna-Kaisa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat